Produsul a fost adăugat. Vezi coșul de cumpărături

De ce Ivan-ceai?

Această plantă, numită și „Ceaiul lui Ivan” sau „Pufulița”, se bucură de o preţuire specială şi este folosită încă din secolul XIII pentru vindecarea şi prevenirea multor boli. 

Publicat la 11 septembrie 2018

Această plantă, numită și „Ceaiul lui Ivan” sau „Pufulița”, se bucură de o preţuire specială şi este folosită încă din secolul XIII pentru vindecarea şi prevenirea multor boli. 


Legenda acestei plante s-a născut în Rusia, iar denumirea "ceaiul lui Ivan" este strâns legată de această legendă şi de aceste meleaguri.

 

Povestea pufuliţei îşi are originea într-un sătuc de lângă oraşul Petersburg, unde trăia un flăcău pe nume Ivan. El era foarte pasionat de flori şi de plante. În fiecare zi băiatul se gătea ca de sărbătoare, îmbrăcând o cămaşă frumoasă de culoare violetă, şi se ducea în poiana de la marginea pădurii. Acolo ore în şir admira şi studia felurite ierburi. Oamenii îi vedeau de departe cămașa, care pâlpâia printre frunzele verzi, şi spuneau: "Ia uitaţi-vă, este Ivan. Ceaiul a ieşit să se plimbe!".

 

Dar într-o zi flăcăul s-a făcut nevăzut pentru totdeauna. Nimeni nu ştia încotro apucase. Doar în locul din poiană unde se ducea dimineaţa, pe urma lui au răsărit o mulţime de flori nemaivăzute până atunci, de culoare violetă. Descoperindu-le, oamenii și-au  amintit de cămaşa lui Ivan şi au început să spună: "Ăsta este ceaiul lui Ivan!". Așa a rămas şi numele plantei: ceaiul lui Ivan sau Ivan-ceai.

 

Proprietăţi.
Medicina modernă confirmă proprietăţile absolut uimitoare ale acestei plante. Concentraţia de vitamina C este de 2 ori mai mare decât a celebrei lămâi, ivan-ceaiul fiind de-asemenea bogat în vitaminele A, B, E, în flavonoide, tanin, oligoelemente, precum cupru, mangan, potasiu, calciu. 


Ceaiul lui Ivan se recomandă pentru îmbunătăţirea metabolismului, întărirea sistemului imunitar, detoxifierea organismului, împotriva insomniei, a durerilor de cap, a gripelor şi răcelilor. Studiile recente au demonstrat, că ceaiurile din pufuliţă previn apariţia tumorilor şi combat afecţiunile sistemului urogenital, inclusiv adenomul de prostată.

 

Pe câmpurile Mănăstirii Zăbriceni, de unde provin ceaiurile noastre, de asemenea găsim această plantă miraculoasă, ale cărei proprietăți le poate savura fiecare, procurând online ceaiul „Ivan-ceai” în pachețele sau infuzie.

Gălbenelele — “florile de aur” ale sănătăţii şi frumuseţii
Numeroasele virtuţi terapeutice ale acestor plante le puteți găsi chiar în ceaiurile noastre ecologice, procurându-le online
Siropul de pin
Siropul de pin. Uimitoarele beneficii ale mugurilor de pin.
Vezi toate