Produsul a fost adăugat. Vezi coșul de cumpărături

Siropul de pin

Siropul de pin. Uimitoarele beneficii ale mugurilor de pin.

Publicat la 05 noiembrie 2018

Omul a căutat întotdeauna un remediu pentru a-și alina durerile, pentru a-și vindeca bolile și așa se face că a ajuns să se documenteze și în privința uimitoarelor beneficii ale mugurilor de pin.

Numeroasele cercetări au arătat că mugurii de pin au diferite proprietăți terapeutice.

Siropul de pin este un medicament natural deosebit de eficient și recomandat în mai multe tipuri de afecțiuni:

– inflamații și infecții ale cailor respiratorii, boli pulmonare cronice, tuse, bronșite acute, astm bronșic, congestie pulmonara, pneumonie, gripă, guturai, răgușeală, faringită, traheită, amigdalita, sinuzita;

– infecții renale, cistită, pielită, uretrită, nefrită, litiază renală, insuficiență renală, leucoree, blenoragie;

– reumatism cronic, poliartroze, osteoporoză, gută;

- nervozitate, nevroze astenice, stări de stres, insomnii, nevralgii, nevroze cardiace;

– tulburări circulatorii și de metabolism;

– dermatoze, răni, eczeme, psoriazis, scabie.

Mai jos va vom detalia 6 dintre cele mai uimitoare beneficii ale mugurilor de pin:

1) îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară: mugurii de pin sunt bogați în grăsimi mononesaturate care ajută la scăderea colesterolului din sânge. Consumul regulat de muguri de pin/sirop de pin creste colesterolul bun și reduce colesterolul rău din organism. Acidul oleic din muguri ajuta ficatul pentru a elimina trigliceridelor din organism. Aceasta favorizează, de asemenea, un profil lipidic sanguin sănătos, previne bolile coronariene și accidentele vasculare cerebrale.

2) ajută la pierderea în greutate: o mână cu muguri de pin poate ajută foarte mult în dietele dumneavoastră. Un studiu a constatat că schimbarea grăsimii nesaturate sănătoase pentru grăsimi saturate poate ajuta să piardă în greutate, fără a reduce aportul de calorii. Mugurii de pin sunt foarte eficienți in suprimarea apetitului. Acidul pinolenic stimulează colecistochinina, un hormon care dă semnale creierului că stomacul este plin.

3) conțin antioxidanți: mugurii de pin sunt extrem de bogați în antioxidanți. Acești antioxidanți omoară radicalii liberi care favorizează dezvoltarea cancerului și a altor tipuri de boli. De asemenea, siropul de pin ajută organismul să lupte împotriva agenților infecțioși și viruși. De asemenea, sunt cunoscuți și pentru capacitatea lor de a încetini procesul de îmbătrânire, datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

4) îmbunătățesc vederea: mugurii de pin conțin beta-caroten și antioxidanți, care sunt foarte benefici pentru sănătatea ochilor. Luteina ajută ochii pentru a filtra lumina UV. De asemenea, tratamentul cu sirop de pin previne deteriorarea vederii o dată cu înaintarea în vârstă.

5) oferă energie: mugurii de pin sunt o opțiune excelentă pentru gustările de seară. Acestea conțin proteine care oferă o sursă de energie instantanee. De asemenea, ajută și la repararea și construirea țesuturilor musculare. Proteina este un combustibil de ardere lentă, care oferă un plus de energie de lungă durată, care nu duce la epuizare.

6) conferă sănătate pielii: Vitamina E din mugurii de pin este necesara pentru menținerea integrității membranelor celulare. De asemenea, protejează pielea de razele nocive UV.

De ce Ivan-ceai?
Această plantă, numită și „Ceaiul lui Ivan” sau „Pufulița”, se bucură de o preţuire specială şi este folosită încă din secolul XIII pentru vindecarea şi prevenirea multor boli. 
Vrei să fii mai energic de dimineață?
Încearcă ceaiul nostru din amestecuri de plante și busuioc care îți va oferi energia, de care ai nevoie.
Vezi toate